Az Ön által látogatott honlap a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat használ. Az oldal látogatásához engedélyeznie kell a cookie-k használatát.

Tananyagok

ONLINE KÍNÁLAT

Némettanulás az interneten – a kínálat óriási! Kiválasztottunk Önnek néhány hasznos oldalt.

 

deutsch.info

Épp nincs ideje arra, hogy német tanfolyamra járjon? Gyakoroljon, bővítse nyelvtudását a deutsch.info oldalon. Itt A1, A2 és B1 szinten talál ingyenes nyelvtanfolyamot. A kurzusok, a médiatár, valamint sok praktikus információ Ausztriáról és Németországról 17 nyelven térítésmentesen áll az érdeklődők rendelkezésére.

Kattintson ide: www.deutsch.info

 

 

sprachportal.at: Ausztriához kapcsolódó tematikus anyagok

Aktualizátuk és átdolgoztuk országismereti anyagainkat. A Sprachportal oldalon az Osztrák Intézet és az Österreichischer Integrationsfonds közös tananyagait találja meg. Tanulmányozza át őket!

 

Österreich Spiegel

Szívesen olvas újságot? Szeretne tájékozódni az ausztriai aktualitásokról, és mindeközben nyelvtudását is fejleszteni? Szeretné a hallott szövegértést gyakorolni?

 

Akkor az Österreich Spiegel Önnek való!

 

Az Österreich Spiegelben autentikus újságcikkeket olvashat gazdasági, oktatási, kulturális és sporttal kapcsolatos témákban. A "Hagyomány és szokások", vagy "Kirándulóhelyek Ausztriában" rovatok segítségével bepillantást nyerhet az osztrák kultúrába. Ezen kívül az újság közepén egy érdekes témát járunk körbe, melyet alaposabban feldolgozhatnak a németórák során akár kezdő német tanulók, vagy fiatalok is.

 

Építse be az Österreich Spiegelt a németórába, vagy használja egyéni tanulásra otthon: a mellékletben feladatokat (és megoldásokat) talál. A nyelvi szinttel megjelölt feladatok segítenek Önnek a szövegek megértésében, vagy akár a nyelvvizsgára való felkészülésben is.

 

Az Österreich Spiegel évente négyszer jelenik meg: 

március

május

szeptember

november

 

Ízelítőül olvasson bele az Identitásról szóló cikkbe, és a hozzá tartozó feladatba.

Itt találja a hanganyag transzkripcióját is az Österreich Spiegel 69. számából.

 

Március végétől további feladatokat találhat a www.sprachportal.at honlapon.

 

Kérdései vannak? Előfizetne? Szívesen segítünk!