Németnyelv-tanulás Ausztriában

Vegyen részt egy ausztriai nyelvtanfolyamon, ismerje meg az országot és az embereket, élvezze az ország kulturális kínálatát!

 

Itt találja az Osztrák Intézet által ajánlott nyelviskolákat:

Actilingua Academy

A bécsi Actilingua Academy  nyelviskola németnyelv-tanfolyamokat szervez felnőttek számára. A nyár folyamán ifjúsági tanfolyamok is szerepelnek a kínálatukban. A nyelvoktatáson túl érdekes kulturális, szabadidő és sportprogramokat szerveznek a résztvevőknek.
Specialitásuk: ÖSD-nyelvvizsga-előkészítő tanfolyamok, egyetemi tanulmányokra előkészítő tanfolyamok. A német és a zene, német nyelv használata a munkahelyen.

Az ARGE a világnyelvekért - MANDL

Ausztria három különböző pontján családias hangulatú és izgalmas nyelvtábor kerül megrendezésre gyermekek és fiatalok (9-18 éves korig) részére. Angol és német tanulására párhuzamosan is van lehetőség, heti 25 órában. A közös szabadidős programok német és nem német anyanyelvű gyermekekkel, illetve családi támogatások 50 év alatt a Mandl-kurzusok megbízható márkáját hozta létre.

DEUTSCHCAMP für KINDER im Alter von 10 bis 15 Jahren – JULI 2020

14- oder 20-tägiger internationaler Ferienkurs in Puchenstuben in Niederösterreich. Wir haben mehr als 30 Jahre Erfahrung. Wunderschöne Unterkunft und Umgebung, familiäre Atmosphäre. Bringen Sie Ihren Sohn / Ihre Tochter und machen Sie Urlaub in Österreich, am letzten Tag kommen Sie zur Abschlusspräsentation und übernehmen Ihr zufriedenes Kind.

Camps.at

Szünidei táborok 6-17 éves gyerekeknek és fiataloknak Salzburg környékén.

Deutschcamps

Bízzon a közel 70 éves tapasztalatban! A young austria németnyelvű gyernek-és ifjúsági táborokat szervez, 9 és 17 évesek számára Salzburg környékén, Ausztriában! Kreatív nyelvi óráikra várják kezdők és haladók jelentkezését. Változatos sport és szabadidős programokkal, esti rendezvényekkel és kirándulásokkal teszik a táborozók életét még színesebbé, mindezt természetesen németül!

Deutsch in Graz

Tanuljon velünk a Deutsch in Graz iskolában! Egész évben kiscsoportos tanfolyamokat szervezünk felnőttek részére, nyáron pedig gyermek- és ifjúsági tanfolyamokat, melyeket szabadidős programokkal és sportrendezvényekkel egészítünk ki. Plusz: ÖSD-vizsgák, vállalati és egyéni tanfolyamok, szállást biztosítunk.

Diplomatische Akademie Wien

A bécsi Diplomatische Akademie minden év augusztusában megszervezi a német nyelvnek és az osztrák országismeretnek szentelt nyári nyelvtanfolyamát a világ minden tájáról érkező 18 év feletti felnőttek számára.

A kampusz nemzetközi légkörében a különböző nyelvi szinteken zajló négyhetes intenzív oktatás mellett előadásokat kínál az osztrák politika, történelem és kultúra témájában, kirándulásokat és egyéb szabadidős programokat szervez (vezetett városi sétákat, UNO, keringő tanfolyamot, múzeumlátogatást, borkóstolót, burgenlandi kirándulást stb.). Az oktatás kiscsoportokban, képzett tanárok irányításával zajlik. Külön kérésre az ÖSD nyelvvizsga is letehető. A kurzus egész és félnapos változatban, szállásköltséggel és félpanziós ellátással együtt is lefoglalható. Amennyiben kérdései lennének, a Diplomatischen Akademie Wien csapata készséggel áll rendelkezésére: sommerkurs@da-vienna.ac.at

Internationales Kulturinstitut

A Nemzetközi Kulturális Intézetben (IKI), Bécs szívében, egész évben intenzíven tanulhat németül. Az IKI ÖSD-vizsgaközpont is, vizsgaelőkészítő tanfolyamokra is járhat.
A nyár folyamán érdekes kulturális és szabadidő programokat is szervezünk. Kompetens, tapasztalt csapatunk örömmel várja Önt.

Learning Events

A Learning Events módszere az élménypedagógia. Átfogó módszerünk segítségével trénereink nem csak a kognitív készségek, hanem elsősorban a cselekvés és élmények segítségével fejlesztik a nyelvtudást.
A tantermen kívüli, szokatlan környezet lehetővé teszi a diákok számára, hogy maguk is aktív szereplői legyenek az óráknak. A tanulókat arra ösztönözzük, hogy az idegen nyelvet életszerű helyzetekben használják. A trénerek támogatják a diákokat, így nem csak a nyelvet sajátítják el, hanem önbizalmuk is megszilárdul. A cselekvésre és élményekre alapozott tanulás lehetővé teszi, hogy a tanulók úgy látásmódot és hozzáállást ismerjenek meg.
 
A tanártovábbképzések néhány lehetséges témája
• A Learning Events és a trénerek bemutatása
• Elméleti bevezetés az élménypedagógiába
• Gyakorlati lehetőségek:
- 10 és 15 év közti fiatalok (A1-B2 szintű gyakorlatok)
- 15 és 18 év közti fiatalok (A1-B2 szintű gyakorlatok)
- céges tanfolyamok
• A nyelvhasználatot támogató bemelegítő játékok

A tanártovábbképzések tematikája a résztvevők igényeihez igazítható.

Sprachenzentrum Deutsch in Österreich

A különleges hangulatú Alpok-Adria Egyetem Nyelvi Centruma (a híres Wörthi-tó közvetlen közelében) egész évben intenzív németnyelv-tanfolyamokat kínál minden szinten. Idén a nyári tanfolyamok hallgatói minden nap szabadidős programokon vehetnek részt. Mindazokat, akiket a nagyvárosi hőség nem csábít, frissítő élmény várja Klagenfurtban, a Wörthi-tó mellett.

Sprachenzentrum der Universität Wien

A Bécsi Egyetem Nyelvi Központja egész évben kínál nyelvtanfolyamokat a Közös Európai Referenciakeret minden szintjén, mindenféle időbeosztásban, a nyári hónapokban pedig a közkedvelt nyári intenzív tanfolyamokat, változatos keretprogramokkal Bécsben és környékén.

A kurzus után sétáljon egyet a városban, üljön be egy kávéházba és rendeljen egy isteni melange-ot, vagy csak egyszerűen engedje át magát az egyetemi campus szépségeinek!