Németnyelv-tanulás Ausztriában

Vegyen részt egy ausztriai nyelvtanfolyamon, ismerje meg az országot és az embereket, élvezze az ország kulturális kínálatát!

 

Itt találja az Osztrák Intézet által ajánlott nyelviskolákat:

Alpha Sprachinstitut Austria

Az Alpha Sprachinstitut Austria nyelviskolát világszerte ismerik magas színvonalú németnyelv-tanfolyamai miatt: széles tanfolyamkínálat jellemzi, ingyenes Alpha Plus programot, valamint egyetemi tanulmányokhoz szükséges oklevelet nyújt, és egyben ÖSD-vizsgaközpont is. 

Az ARGE a világnyelvekért - MANDL

Ausztria három különböző pontján családias hangulatú és izgalmas nyelvtábor kerül megrendezésre gyermekek és fiatalok (9-18 éves korig) részére. Angol és német tanulására párhuzamosan is van lehetőség, heti 25 órában. A közös szabadidős programok német és nem német anyanyelvű gyermekekkel, illetve családi támogatások 50 év alatt a Mandl-kurzusok megbízható márkáját hozta létre.

Campus Austria

A Campus Austria - a német mint idegennyelv-oktatás területén működő magán intézeteket összefogó egyesület - nyári tanfolyamok, intenzív tanfolyamok és nyelvi táborok széles palettáját kínálja Ausztria egész területén.

Deutschcamps

A young austria németnyelvű gyernek-és ifjúsági táborokat szervez, 9 és 17 évesek számára! Kreatív nyelvi óráikra várják kezdők és haladók jelentkezését. Változatos sport és szabadidős programokkal, esti rendezvényekkel és kirándulásokkal teszik a táborozók életét még színesebbé, mindezt természetesen németül!

Deutsch in Graz

Tanuljon velünk a Deutsch in Graz iskolában! Egész évben kiscsoportos tanfolyamokat szervezünk felnőttek részére, nyáron pedig gyermek- és ifjúsági tanfolyamokat, melyeket szabadidős programokkal és sportrendezvényekkel egészítünk ki. Plusz: ÖSD-vizsgák, vállalati és egyéni tanfolyamok, szállást biztosítunk.

Diplomatische Akademie Wien

A Diplomatische Akademie Wien minden augusztusban szervez német nyelvű nyári tanfolyamokat és osztrák országismereti kurzusokat.

Nemzetközi környezetben, négyhetes intenzív nyelvtanfolyamok különböző szinteken, előadások az osztrák politikáról, történelemről és kultúráról, érdekes kirándulások és szabadidős programok várják az érdeklődőket.

Igény szerint ÖSD nyelvvizsgát is lehet tenni. A tanítás kiscsoportban, és magasan képzett oktatókkal zajlik. 

A tanfolyamhoz szállást is lehet foglalni félpanziós, vagy teljes ellátással.

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

Internationales Kulturinstitut

A Nemzetközi Kulturális Intézetben (IKI), Bécs szívében, egész évben intenzíven tanulhat németül. Az IKI ÖSD-vizsgaközpont is, vizsgaelőkészítő tanfolyamokra is járhat.
A nyár folyamán érdekes kulturális és szabadidő programokat is szervezünk. Kompetens, tapasztalt csapatunk örömmel várja Önt.

Learning Events

A Learning Events módszere az élménypedagógia. Átfogó módszerünk segítségével trénereink nem csak a kognitív készségek, hanem elsősorban a cselekvés és élmények segítségével fejlesztik a nyelvtudást.
A tantermen kívüli, szokatlan környezet lehetővé teszi a diákok számára, hogy maguk is aktív szereplői legyenek az óráknak. A tanulókat arra ösztönözzük, hogy az idegen nyelvet életszerű helyzetekben használják. A trénerek támogatják a diákokat, így nem csak a nyelvet sajátítják el, hanem önbizalmuk is megszilárdul. A cselekvésre és élményekre alapozott tanulás lehetővé teszi, hogy a tanulók úgy látásmódot és hozzáállást ismerjenek meg.
 
A tanártovábbképzések néhány lehetséges témája
• A Learning Events és a trénerek bemutatása
• Elméleti bevezetés az élménypedagógiába
• Gyakorlati lehetőségek:
- 10 és 15 év közti fiatalok (A1-B2 szintű gyakorlatok)
- 15 és 18 év közti fiatalok (A1-B2 szintű gyakorlatok)
- céges tanfolyamok
• A nyelvhasználatot támogató bemelegítő játékok

A tanártovábbképzések tematikája a résztvevők igényeihez igazítható.

Sprachenzentrum Deutsch in Österreich

A különleges hangulatú Alpok-Adria Egyetem Nyelvi Centruma (a híres Wörthi-tó közvetlen közelében) egész évben intenzív németnyelv-tanfolyamokat kínál minden szinten. Idén a nyári tanfolyamok hallgatói minden nap szabadidős programokon vehetnek részt. Mindazokat, akiket a nagyvárosi hőség nem csábít, frissítő élmény várja Klagenfurtban, a Wörthi-tó mellett.

Sprachenzentrum der Universität Wien

A Bécsi Egyetem Nyelvi Központja egész évben kínál nyelvtanfolyamokat a Közös Európai Referenciakeret minden szintjén, mindenféle időbeosztásban, a nyári hónapokban pedig a közkedvelt nyári intenzív tanfolyamokat, változatos keretprogramokkal Bécsben és környékén.

A kurzus után sétáljon egyet a városban, üljön be egy kávéházba és rendeljen egy isteni melange-ot, vagy csak egyszerűen engedje át magát az egyetemi campus szépségeinek!