Az Ön által látogatott honlap a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat használ. Az oldal látogatásához engedélyeznie kell a cookie-k használatát.

Tippek a sikeres nyelvvizsgához

Az alábbiakban hasznos tanácsokat olvashat, melyeket megfogadva magabiztosan jelentkezhet az államilag és nemzetközileg is elismert ÖSD nyelvvizsgára. A tanácsokat pedig a téma igazi szakértőitől, az ÖSD munkatársaitól olvashatja!

"Ab B2 darfst du ein Wörterbuch benutzen. Übe vorher den Umgang damit! Elektronische Wörterbücher sind nicht erlaubt."

„A B2 szintű vizsgánál már lehet szótárat használni. A vizsga előtt ismerkedj meg alaposan a szótárral! Az elektronikus szótárak használata nem megengedett.

A szótár alapos áttanulmányozásával rengeteg időt spórolhatunk a vizsgán, míg ha ismeretlen szótár van a kezünkben, sok időt vehet igénybe a felesleges lapozgatás, a bonyolult nyelvtani jelölések megértése, és a legszükségesebb információk kiszűrése, érdemes tehát ezekkel jó előre megismerkedni. Ügyeljünk arra is, hogy a szótárba ne jegyzeteljünk, ez ugyanis vizsgacsalásnak számít.

"Hör dir oft - auch längere - Radiosendungen zu aktuellen Themen an!"

A hallásértés készségeket és a kiejtést könnyen lehet fejleszteni német nyelvű műsorok hallgatásával. Itt például osztrák rádióadók műsoraiba hallgathatsz bele: www.radio.at/sender