Gyakran ismételt kérdések

. ..sprint GY.I.K.

•    Kinek ajánljuk a  ..sprintet?
•    Miért különleges a  ..sprint?
•    Mi garantálja a sikert?
•    Mikor kezdhetem a  ..sprintet?
•    Mi a  ..sprint tanfolyam helyszíne?
•    Mire van szükségem a  ..sprinthez?
•    Mi tanulok a  ..sprinttel?
•    Mennyi időre van szükségem a  ..sprinthez?
•    Kell házi feladatot írnom?
•    Miben különbözik a  ..sprint a többi módszertől?
•    Mire épül a  ..sprint?
•    Kinek való a  ..sprint?
•    Mi a  ..sprint előnye?

Kinek ajánljuk a ..sprintet?

Mindenkinek, aki gyorsan akar németül tanulni.
A  ..sprinttel 30 tanóra alatt megszerezheti az A1-es szinthez szükséges nyelvtudást. Mindössze 3 hét alatt felkészül az A1 Grundstufe Deutsch 1 vizsgára.

Mitől különleges a ..sprint?

A  ..sprint lényege a hatékony multifaktor-módszer, melyet az Osztrák Intézet tapasztalt szakemberei fejlesztettek ki a legújabb tudományos eredmények alapján. A tanulás 4-6 fős kicsi, jó hangulatú, motivált csoportokban zajlik, ami rekordidő alatt vezet eredményhez.

Mi garantálja a sikert?

Az A1 Grundstufe Deutsch 1 vizsga nemzetközileg elismert (Magyarországon nem akkreditált) bizonyítvány. Megszerzett tudásával el tud olvasni egy német bulvárújságot, felkészült a legfontosabb hétköznapi helyzetekre. Kipróbáltuk.

Mikor kezdhetem a ..sprintet?

Bármikor. A  ..sprint havonta indul, amennyiben legalább négyen jelentkeznek. A tanfolyamok időpontjait megtalálja honlapunkon: www.oei.hu

Mi a ..sprint tanfolyam helyszíne?

A közelben, az Osztrák Intézetben. Nem kell német nyelvterületre utaznia, hogy hatékonyan tanulhasson németül. A  ..sprintet kényelmesen beépítheti a hétköznapokba.

Mire van szükségem a ..sprinthez?

Semmire – csak motivációra. Hallgatóink minden szükséges tananyagot megkapnak, és a gyakorláshoz kölcsönözhetnek egy MP3-lejátszót. És máris startolhatnak…

Mi tanulok a ..sprinttel?

A  ..sprint izgalmas: érdekes embereket és témákat ismerhet meg, bepillantást nyerhet az osztrák, német és svájci hétköznapokba és társadalomba.

Mennyi időre van szükségem a ..sprinthez?

A  ..sprint miatt nem kell szabadságra mennie. A tanfolyam naponta csak 90 percet vesz igénybe, csak három hétig. A tanulást könnyen beépítheti a hétköznapokba. A tanultak elmélyítéséhez szükséges időt – napi egy órát – egyénileg oszthatja be.

Kell házi feladatot írnom?

Hagyományos értelemben nem. A  ..sprinttel a tanultakat több síkon mélyíti el, ami gyorsabbá teszi a tanulást. Az MP3-lejátszó segítségével hallgatja és ismétli a tanult mondatokat, érdekességeket olvas az interneten. Amit nem kell tennie: a nyelvtant magolni és munkafüzeteket kitölteni.

Miben különbözik a ..sprint a többi módszertől?

Sokan azt gondolják, hogy idegen nyelvet egyéni órákon lehet a leghatékonyabban tanulni. Ez nem feltétlenül van így, főként nem kezdők esetében. A  ..sprint megmutatja, hogy egy csoport tagjai kölcsönösen motiválják egymást, és hogy a kellemes légkör is hozzájárul a sikerhez. A ..sprinttel könnyű tanulni.

Mire épül a ..sprint?

A  ..sprint módszerével a hallgatók sokat beszélnek és ismételnek, ezáltal gyorsan elsajátítják a helyes és magabiztos kiejtést. A tanulás során minden érzékelési csatornát, változatos médiumokat használnak, miáltal a tanultak mélyen rögzülnek. A nyelvtan szinte magától értetődő, hiszen az összehasonlítás megmutatja, hogyan működik a nyelv.

Kinek való a ..sprint?

Mindenkinek, aki gyorsan és biztosan meg akar tanulni németül. Akár szakmai okokból, akár azért, mert német nyelvterületen szeretne tanulni, vagy csak egyszerűen szereti a nyelveket. A  ..sprintet mindenkinek ajánljuk, akinek az idő pénz. Mindössze három hét alatt felkészülhet az A1 Grundstufe Deutsch 1 vizsgára.

Mi a ..sprint előnye?

A  ..sprintnek sok előnye van. Kevés időt vesz igénybe, a kiscsoportos tanulás (legfeljebb hat fős csoportok) miatt hatékony, az új, sokoldalú módszer szórakoztató. A  ..sprint beépíthető a hétköznapokba – nem kell szabadságra mennie, útiköltséget fizetnie. A sprint drágább, mint az általános nyelvi tanfolyamok, de rengeteg időt és energiát megtakarít.