Az Ön által látogatott honlap a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat használ. Az oldal látogatásához engedélyeznie kell a cookie-k használatát.

ÖSD Zertifikat B1 vizsga (alapfok)

A Zertifikat B1 nyelvvizsga a vizsgázók önálló nyelvhasználatát méri. Témája a mindennapi élet és munka, a személyes érdeklődés és tapasztalatok. A vizsga modulonként is letehető. A vizsga két verzióban elérhető: Zertifikat B1 felnőtteknek (16 év felett) és fiataloknak (12-16 év).
A vizsga az ÖSD, Goethe Intézet és a Freiburgi Egyetem (Svájc) Oktató és Kutatóközpontjának közös fejlesztése és 2013 óta az ÖSD- és Goethe- vizsgahelyeken világszerte letehető.

A vizsga részei

 

Lesen Modul – 65 perc (Szövegértés)


Blog-bejegyzések, e-mailek, újságcikkek, hirdetések és írásos útmutatók olvasása után a vizsgázónak a főbb információkat kell kiemelnie a szövegből, vagy fontos részleteket, álláspontokat, véleményeket kell feldolgoznia a szöveg segítségével.

 

Hören Modul – 40 perc (Hallott szövegértés)


Rádióközleményt, rövid előadást, informális beszélgetést vagy vitát hallanak a vizsgázók. Ezzel kapcsoltban igaz-hamis kérdésekre kell válaszolniuk.

 

Schreiben Modul – 60 perc (Íráskészség)


A vizsgázóknak a feladatban megadott kritériumok alapján kell levelet írniuk és egy fórumhozzászólásban a véleményüket kifejezniük egy meghatározott témában.

 

Sprechen Modul – 15 perc (Beszédkészség)


Beszélgetőpartnerükkel a vizsgázók egy mindennapi témáról társalognak, megválaszolják a partner kérdéseit és reagálnak megnyilvánulásaira. A vizsgázóknak egy mindennapi témáról kell beszélniük és az ehhez kapcsolódó vizsgáztatói kérdéseket megválaszolniuk.

 

Elérhető pontszámok:

 

Vizsgarész

maximum pontszám

minimum pontszám

Lesen Modul

100

60

Hören Modul

100

60

Schreiben Modul

100

60

Sprechen Modul

100

60

Összesen

400

240