Minőségbiztosítás

Osztrák Intézet

Az Osztrák Intézet az Osztrák Köztársaság fennhatósága alá tartozik. Németnyelv-tanfolyamok szervezésére és Ausztria határain túli németnyelv-oktatás támogatására hozták létre, ezáltal is letéve a kulturális csere alapkövét. Különös hangsúlyt fordít a vendéglátó országgal fenntartott együttműködésre és cserekapcsolatokra. Intézeteinket és aktuális programjainkat a következő internetcímen találják: www.oesterreichinstitut.org

Amit kínálunk

Általános és intenzív nyelvtanfolyamainkon kívül szervezünk vállalati, kihelyezett tanfolyamokat, diákok részére korrepetálást, nyelvvizsgára való felkészítést, valamint speciális tanfolyamokat (nyelvtan, társalgás, gazdasági német). Kínálatunkat folyamatosan bővítjük. Csoportjainkat max. 14 fővel indítjuk, de lehetőség van egyéni oktatásra is.

Amit el szeretnénk érni

Számunkra az a legfontosabb, hogy eredményt érjen el a tanulásban. Megmutatjuk, hogyan tanulhat kedvvel és hatékonyan, valamint segítünk abban, hogy megtalálja a számára legmegfelelőbb tanulási módszert. Személyre szóló tanácsokkal kísérjük tanulásást az órák alatt, előtt és után. A tanterv keretein belül figyelembe vesszük egyéni javaslatait. A rendszeres visszajelzés lehetősége, és aktív közreműködése a tanulás folyamatában biztosítja sikerét.

Követjük elképzeléseit

A beiratkozáskor bemutatkozó beszélgetés és írásbeli szintfelmérő alapján válasszuk ki az Önnek legmegfelelőbb szintet. Meghallgatjuk elképzeléseit a tanfolyam célját, tematikáját illetően, és ez alapján közösen választunk.  Figyelembe vesszük érdeklődési körét, tanulási módszerét. Fejlődésének mértékét saját maga le tudja mérni, témazáró és tanfolyamzáró tesztek segítségével.

Nemzetközi színvonal

A kihelyezett intézeteinkben folyó oktatás nemzetközileg elismert, magas színvonalát egységes tanterv biztosítja. Miért fontos ez az Ön számára? A tanfolyam során elért nyelvi szintet össze tudja hasonlítani az Európában elfogadott vizsgaszintekkel, így tudatosan készülhet a nálunk letehető nemzetközileg elismert nyelvvizsgákra. Ugyanakkor az egységes, nemzetközi tanterv lehetőséget ad arra is, hogy eleget tegyünk a tanfolyammal szemben állított egyéni elvárásainak. Az Osztrák Intézetek a bécsi vizsgaközpont (Osztrák Nyelvi Diploma, ÖSD) kihelyezett vizsgaközpontjaiként működnek. Az intézetben leteheti a nemzetközileg elismert ÖSD-vizsgák valamelyikét. Budapesti intézetünkben a megfelelő eredmény elérése esetén államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványt is kap.

Mi jellemzi tevékenységünket?

Figyelmünk mindenben Önre irányul. Célunk, hogy örömét lelje a tanulásban. Tanáraink épp ezért figyelembe veszik javaslatait, emellett a tantervet sem tévesztik szem elõl. A tanfolyam tematikájának összeállításánál fontos szerepet játszik a tanulás során szerzett tapasztalata. Hallgatóinkat magasan képzett, az idegennyelv oktatásban több éves tapasztalattal rendelkező tanárok lelkes csapata várja. Az intézeteinkben tanító tanárokat gondosan összeállított szempontok alapján választjuk ki. Tanáraink rendszeres továbbképzéseken vesznek részt bel- és külföldön. Hallgatóinkat a tanfolyam végén értékelő kérdőív kitöltésére kérjük, mely tanárainknak segít munkájuk hatékonyabbá tételében.

A személyes vonatkozások a tananyag kiválasztásában is fontos szerepet játszanak: modern tankönyvekből és tömegkommunikációs eszközök internet, video és folyóiratok segítségével tanulhat nálunk, így bepillantást nyerhet a németnyelvű országok, elsősorban Ausztria mindennapjaiba. Kiválaszthatja fõ érdeklődési területét. Tanítási módszereink sokszínűsége és a jó tanár–diák kapcsolat a gyakorlatban is jól bevált ismertetőjegyünk. Ne féljen attól, hogy hibázik! Nálunk jókedvvel és barátságos atmoszférában tanulhat, amely sikerélményét is fokozza.

Jól felszerelt tantermek a siker érdekében

Intézetünk a városközpontban található és tömegközlekedési eszközökkel jól megközelíthető. Világos, barátságos, legújabb technikával felszerelt tantermeink kellemes környezetet biztosítanak tanulásához. A tanulás mellett lehetősége nyílik újságok és folyóiratok olvasására, németül beszélő videofilmes estéken való részvételre: ideális hely a találkozásra és a beszélgetésre.

Szeretettel meghívjuk

Rendszeresen elküldjük Önnek aktuális tanfolyam-kínálatunkat és szeretettel meghívjuk az Osztrák Intézet és más osztrák intézmények rendezvényeire. Örömmel látjuk intézetünkben, ahol munkatársaink készséggel állanak rendelkezésére.