autumn-1-1382513

B2 és C1 szintű ÖSD nyelvvizsgák külföldi továbbtanuláshoz

Június 17-én, B2 és C1 szinten is tartunk ÖSD nyelvvizsgákat. A vizsgával nemzetközileg elismerhető ÖSD nyelvvizsga-bizonyítvány szerezhető.

Mivel magyar, államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvány ez alkalommal nem szerezhető, erre az időpontra elsősorban azok jelentkezését várjuk, akik német nyelvterületen szeretnének továbbtanulni!

 

 

Fontos információ!

Az oktatásra vonatkozó aktuális kormányrendelet értelmében a budapesti Osztrák Intézet személyes ügyfélfogadása 2020. március 16-tól bizonytalan időre szünetel. Kérdéseikkel keressenek bátran e-mailben és telefonon.

Tanfolyamaink online lesznek megtartva. Az áprilisi ÖSD nyelvvizsgát elhalasztjuk. 

 

Regarding the government declaration is the personal reception of the Austrian Institute Budapest from the 16th of March 2020 for an uncertain time closed. For further questions you can write us an email you can call us.

Our courses will be hold online. We delay the ÖSD exams of April.

 

Koronavírus / Coronavirus

Az Osztrák Intézet állásfoglalása a koronavírussal kapcsolatban itt érhető el.

Regarding the coronavirus you can find the statement of the Austrian Institute here.

 • 2020 májusában új tanfolyamokat indítunk!

  2020 májusában új tanfolyamokat indítunk!

  Új tanfolyamok májustól!

  Érdekel
 • Sprint 1-2. tanfolyam

  Sprint 1-2. tanfolyam

  Szeretne rekordidő alatt megtanulni németül?

  A . ..sprint-tel mindössze 30 tanóra alatt elérheti azt a szintet, amit két tanfolyammal, vagy 120 tanórával. A . ..sprint-tel négyszer gyorsabban haladhat!

  Időpontok

 • Kínálatunk gyerekeknek

  Kínálatunk gyerekeknek

  Játékos tanulás az Osztrák Intézetben

  Tanfolyamok
 • ÖSD Nyelvvizsgák

  ÖSD Nyelvvizsgák

  Következő vizsgaidőszakaink:

  2020. 06. 26. - 07. 03.
  Jelentkezési határidő:
  2020. 06. 10. 16:00-ig

  Következő próbavizsga: 

  2020. 06.05. 14:00
  Jelentkezési határidő:
  2020.06.03.

   

   

  Felkészítő tanfolyamok

Ajánlatunk cégek számára

Céges ajánlatainkról itt tájékozódhatnak.

Az ÖSD nyelvvizsga eredményei

Itt tekintheti meg nyelvvizsga eredményeit!

Így kaphatjátok vissza a sikeres ÖSD-nyelvvizsga díját

A nyelvvizsgákra vonatkozó kormányrendelet értelmében 2018-tól állami visszatérítés jár a sikeres nyelvvizsgák után, így a Magyarországon akkreditált középfokú (B2) ill. felsőfokú (C1) ÖSD vizsgák után is. A nyelvvizsga díját a jelentkezéskor be kell fizetni és amennyiben a vizsga sikeres, egy éven belül vissza lehet a díjat igényelni. Ezért fontos a befizetésről szóló számlát megőrizni. A 2019-ben befizetett vizsgadíjból max. 37 250 forint jár vissza, a 2020-ban befizetett vizsgadíjakból pedig már legfeljebb 40.250 forintot térít vissza a Magyar Államkincstár.

A támogatás folyósításáról szóló további információk a Magyar Államkincstár honlapján érhetők el:

https://folyositas.tcs.allamkincstar.gov.hu/t%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%B3k/23-az-els%C5%91-sikeres-nyelvvizsga-%C3%A9s-az-els%C5%91-emelt-szint%C5%B1-idegen-nyelvb%C5%91l-tett-%C3%A9retts%C3%A9gi-vizsga-d%C3%ADj%C3%A1hoz-ny%C3%BAjtott-t%C3%A1mogat%C3%A1s.html

 

A kedvezmény a 35 évnél fiatalabbakra vonatkozik. A visszatérítést az alábbi formanyomtatvány kitöltésével lehet igényelni:

https://nyugdijbiztositas.tcs.allamkincstar.gov.hu/m/2018/Nyelvvizsga-djhoz-nyjtott-tmogats-irnti-krelem.pdf

Csak egy nyelvvizsgát térítenek vissza, amelyet 2018. január 1. után szereztek, nem számít azonban, hogy van-e az illetőnek már más nyelvből megszerzett vizsgája.

 

NÉMET.KARRIER.SIKER

Deutsch.Karriere.Erfolg. kampány célja, hogy bemutassa miért is érdemes németül tanulni és hogyan építhet valaki sikeres karriert a némettudását kamatoztatva Magyarországon.

Részletes információkért kattintson a következő linkre: 

deutsch-karriere-erfolg.com

 

Itt az új Österreich Spiegel!

Az Österreich Spiegel legújabb kiadását hallgatóink mostantól ingyen használhatják a tanórákon. A német óráktól függetlenül itt rendelhető meg.

 

 

ÖI-Blog

Tekintse meg az új ÖI-Blog bejegyzéseit, tudjon meg érdekességeket Ausztriáról! Olvasson a német nyelvtanulással kapcsolatos tippekről!

Az első bejegyzés a 2018-as emlékévről szól: Ausztria ebben az évben a köztársaság megalapításának 100. és az Anschluß 80. évfordulójára emlékezett. Hogyan lehet ezeket a témákat a nyelvórák keretében feldolgozni? Mutatunk néhány érdekes honlapot, ahol a tanórákon is felhasználható háttéranyagok érhetők el.

A második bejegyzésben az új német szavak tanulásához kínálunk hasznos tippeket. Milyen megoldások lehetnek célravezetők?

A legújabb bejegyzés pedig az osztrák karácsonyi vásárokat mutatja be.

Olvasson többet!

 

Mein Sprachportal

Ausztriával kapcsolatos tananyagokat keres a nyelvtanuláshoz?

Kattintson a www.sprachportal.at linkre, az ÖIF és az Osztrák Intézet közös honlapjára!

 

 

Az Osztrák Intézet összegyűjtötte Önnek az ausztriai felsőoktatással, ösztöndíj-lehetőségekkel és munkavállalással kapcsolatos legfontosabb oldalakat!